UPDATE - Coronafonds van 1 miljoen euro verlengd

Omdat het succes groot is en er vragen blijven binnenkomen, laat Socrowd het Coronafonds langer lopen. Als eerste sociale crowdfundingplatform maakte Socrowd in mei 1 miljoen euro vrij om organisaties en projecten met een positieve impact op de samenleving te ondersteunen tijdens deze crisisperiode.  ‘De crisis is nog lang niet voorbij, in tegendeel. We voelen dat het nodig is om het fonds langer open te stellen’, zegt Ludo Dhelft, coördinator van Socrowd.

Socrowd lanceerde in mei dit jaar een Coronafonds. Als eerste sociale crowdfundingplatform maakte het 1 miljoen euro vrij om organisaties en projecten met een positieve impact op de samenleving te ondersteunen tijdens deze crisisperiode.

Met een renteloze lening tot 150.000 euro helpt Socrowd organisaties met een focus op maatschappelijke meerwaarde door deze bijzonder periode te geraken. Betrek je crowd, verzamel een derde van het bedrag en Socrowd doet de inleg maal drie.

Waarom een Coronafonds?

Heb je door de coronacrisis een cashprobleem? Of heb je door de crisis een extra opportuniteit ontdekt, maar mis je wat investeringskapitaal? Beide komen in aanmerking voor het Coronafonds.

Zo kan je goedkoop geld lenen voor je project, maar hoef je maar een deel hiervan te crowdfunden. Je versterkt ook je project door je omgeving erbij te betrekken.

Let wel: dit is geen ‘geefgeld, donatie of projectsteun’. Het gaat om een lening die je via de werking van je organisatie kunt terugbetalen op een termijn van maximaal 5 of 10 jaar. Voor iedere lening bekijken we ook welk soort borgstelling er kan geregeld worden. 

Iets voor jouw organisatie?

Ben je een bestaande vzw, coöperatie of duurzame (profit)organisatie met een werkend verdien- of terugverdienmodel? In Vlaanderen of Brussel?

Dit fonds is bedoeld voor organisaties met als doel het verbeteren van je omgeving, van het milieu, van de leefwereld van kansengroepen, het duurzamer ondernemen,… kortom voor zij die de wereld een betere plaats willen maken door te ondernemen.

Socrowd focust niet op zaai- of startkapitaal. Omwille van het risico komen de meeste start-ups niet in aanmerking voor het Coronafonds.

Meer informatie waaronder een vijfstappenplan vind je op de website van Socrowd.

*Socrowd wordt gesteund door de Koningboudewijnstichting, Triodos Bank, FairFin, PMV/z, Growfunding, Reva, Oxfam Wereldwinkels, Ethias, Kringloopfonds, Solifin, Sociale Innovatiefabriek, Provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, KSA-VKSJ,  Oya, SDWorx, ...