Unilin ontvangt 1 miljoen € ecologiesteun voor verduurzaming productieproces

Unilin, producent van onder andere laminaat- en kunststofvloeren, zal investeren in een duurzaam en energie-efficiënt productieproces. Het eigen afval van Unilin zal zo voor 100% hergebruikt kunnen worden. Deze nieuwe plant betekent een bijkomende tewerkstelling van minstens 45 voltijdse jobs. De Vlaamse regering kende aan deze investering een ecologiesteun van 1 miljoen euro toe.

Unilin ontwikkelde recent een volledig innovatief productieproces waarmee LVT (Luxury Vinyl Tiles) duurzaam en energie-efficiënt geproduceerd wordt. Deze nieuw ontwikkelde technologie zal voor de eerste maal toegepast worden in een lokale productieplant te Wielsbeke, om een uniek aanbod aan LVT vloeren te kunnen produceren

100% recyclage

Het door Unilin ontworpen productieproces is aanzienlijk energie-efficiënter en milieuvriendelijker dan de huidige productietechnieken. Dit creëert een volledig gesloten materiaalkringloop, waarbij het eigen afval voor 100% hergebruikt kan worden.

45 nieuwe jobs

De realisatie van dit investeringsproject zal de waardeketen in Vlaanderen uitbreiden en verankeren: gaande van de aanvoer van nieuwe grondstoffen tot de export van een innovatief Vlaams product naar de beoogde internationale markten. De nieuwe plant betekent daarenboven een bijkomende tewerkstelling van minstens 45 voltijdse equivalenten.

Strategische ecologiesteun

De strategische ecologiesteun is een financiële tegemoetkoming aan ondernemingen die ecologie-investeringen zullen realiseren in het Vlaamse Gewest. Met deze steunmaatregel wil de Vlaamse overheid kmo’s en grote ondernemingen stimuleren om te investeren in groene spitstechnologie. Het gaat om technologieën die omwille van hun unieke bedrijfsspecifieke karakter niet kunnen gestandaardiseerd worden en daardoor niet voorkomen op de limitatieve technologieënlijst van de klassieke ecologiesteunregeling EP-PLUS.

De strategische ecologiesteun is bedoeld voor investeringen van minimaal 3 miljoen euro.

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
2 januari 2014
Terug naar boven
Terug naar boven