verbaasd kind met boek

Sustainable Stories: kinderboeken voor kleine verschilmakers

Het team van Sustainable Stories pakt de overgang naar een duurzame wereld bij de kiem aan: kinderen en jongeren komen aan de hand van een reeks toegankelijke doeboekjes in aanraking met belangrijke thema’s die de wereld ten goede kunnen veranderen.

Duurzaamheid in een klein boekje

Het doel? Elk kind de kans geven een positieve verschilmaker te worden. De didactische boekjes sensibiliseren kinderen en moedigen ondernemerschap aan bij de jongere generaties. Er komen 17 doeboeken die telkens 1 wereldprobleem toelichten en concrete acties aanreiken. De onderwerpen van deze boeken voor vijf- tot zevenjarigen zijn - hoe kan het anders - gebaseerd op de SDG's; de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.

Thema’s die bijvoorbeeld aan bod komen, zijn honger en ongelijkheid. Voor veel kinderen zijn die onderwerpen gelukkig een ver-van-mijn-bedshow, maar dat maakt het des te belangrijker om hen bewust te maken van de impact die bepaalde problemen hebben. Het zijn pijnpunten in de wereld van vandaag en voor de volwassenen van morgen.

Nog in de kinderschoenen

Op dinsdag 18 mei lanceerde het team van Sustainable Stories een crowdfundingactie voor hun eerste boekje, dat in september moet uitkomen. In 'Een dak voor slak' leren kinderen bij over armoede en hoe we het probleem de wereld uit kunnen helpen.

Met deze financiële ondersteuning wil de organisatie elke Vlaamse kleuterschool een gratis exemplaar bezorgen.

De doeboeken worden gemaakt uit papieroverschotten afkomstig uit duurzaam bosbeheer.

Gulle giften worden uiteraard beloond met leuke extra’s. De crowdfundingpagina vind je hier.

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
27 mei 2021
Terug naar boven
Terug naar boven