SDG Voices 2019

logo SDG Voices

Voormalig VN secretaris-generaal Ban-Ki-Moon duidde voor de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling wereldwijd een aantal ambassadeurs  aan. Daaronder Lionel Messi, Shakira en ook onze Koningin Mathilde.

Al drie jaar op rij kiest ook het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO) ambassadeurs of ‘SDG Voices’ die het grote publiek warm maken voor de SDG's.

In 2019 gaat deze eer naar:

Een jury van experten hebben de zes nieuwe SDG Voices geselecteerd rekening houdende met de haalbaarheid, de omvang en het inspirerende en creatieve karakter van het project dat zij indienden als antwoord op de oproep van het FIDO vorig najaar.

De SDG Voices informeren niet alleen over de SDG's. Ze zetten ook aan om zelf de handen uit de mouwen te steken met allerlei inspirerende initiatieven.

Alle gekozen organisaties kunnen door hun werk uit het verleden een geloofwaardig palmares op vlak van duurzame ontwikkeling voorleggen. Ze kennen de SDG's ook als hun broekzak. Ze zijn daarom de ideale ambassadeurs om de SDG's te vertalen naar concrete acties en initiatieven. Je kunt ze volgen op de SDG-website van het FIDO.

In 2018 mochten de krant Metro, reisorganisatie Joker, Natagora, VBO-FEB, Filmfestival MOOOV, en VVSG de SDG's uitdragen. 

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
14 januari 2019
Terug naar boven
Terug naar boven