SDG-groot.

SDG Monitor voor Vlaamse steden en gemeenten

IDEA Consult ontwikkelde voor de Vlaamse steden en gemeenten een SDG Monitor. Daarmee kan je het SDG-profiel van elke gemeente in Vlaanderen raadplegen.

De SDG Monitor stelt lokale besturen in staat om hun duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) op de voet te volgen. De SDG Monitor bestaat per gemeente of stad telkens uit twee pagina’s:

  • de eerste pagina toont de algemene SDG Index en de scores op elk van de SDG’s;
  • de tweede pagina zoemt in op de onderliggende indicatoren per SDG.

De weergegeven score toont de situatie van een stad of gemeente in vergelijking met de best presterende gemeente.

De indicatoren zijn herschaald van 0 naar 100, telkens in stijgende lijn: hogere waarden komen overeen met betere prestaties en lagere waarden met minder goede prestaties.

Belangrijk: de SDG Monitor geeft de situatie van de gemeente weer, maar de scores gelden niet als een beoordeling van het bestuur. Vaak spelen er contextfactoren waarop het bestuur slechts in beperkte mate vat heeft.

Raadpleeg hier het SDG Monitor rapport 2020 met een aantal interessante vaststellingen op basis van de SDG Monitor.

Inspiratie nodig voor concrete acties? Bekijk SDG in Perspectief  Voor elke duurzame ontwikkelingsdoelstelling vind je informatie over wat deze doelstelling kan betekenen in jouw lokaal bestuur. Je kan er terecht voor praktijkvoorbeelden, beleidsinspiratie en interessant bronmateriaal.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
31 oktober 2020
Terug naar boven
Terug naar boven