logo SDG-Forum

SDG-Forum 2020 - save-the-date

Het SDG-Forum van vorig jaar liet er geen twijfel over bestaan dat we de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's) als uitgangspunt moeten nemen voor de wederopbouw van veerkrachtige economieën en samenlevingen. De COVID-19-crisis heeft het belang van SDG-oplossingen op lange termijn voor de bestrijding van werkloosheid, armoede en sociale ongelijkheid verder vergroot.

Neem deel aan het derde SDG-Forum op 29 oktober en bespreek hoe de implementatie van langetermijnoplossingen te versnellen zonder iemand achter te laten.

Ontmoet andere SDG-professionals uit de overheid, het bedrijfsleven, de academische wereld en het maatschappelijke middenveld. Deel uw expertise en wissel best practices en lessons learned uit.

Wat mag je verwachten?

  • Plenaire sessies met inspirerende keynote sprekers zoals Gro Brundtland en Johan Rockström samen met maatschappelijk debat dat tot nadenken stemt.
  • Een exclusieve presentatie van de tweede SDG Barometer. Deze wetenschappelijke studie van Antwerp Management School, Universiteit Antwerpen en UCLouvain brengt de implementatie van de SDG's binnen Belgische organisaties in kaart.
  • Commentaar van Jeffrey Sachs op deze SDG Barometer.
  • Twintig workshops over verschillende thema's zoals SDG's en Education, SDG's and Finance, SDG's after COVID-19, SDG's and local government, SDG's and policy guidelines,...
  • Netwerkmomenten waar SDG-professionals hun ideeën kunnen delen.

Noteer 29 oktober in je agenda en houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van het programma en praktische informatie. Het programma kan veranderen als gevolg van verdere ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19.

Samenwerking in een SDG-Week

Het SDG-Forum bundelt de krachten met G-STIC en CSR Europe om de sector voor duurzame ontwikkeling te mobiliseren tijdens een SDG-Week van 26 tot 30 oktober 2020.

De SDG-Week organiseert meerdere evenementen ter bevordering van duurzame ontwikkeling en brengt een veelheid aan belanghebbenden samen om een rijke mix te bespreken van maatschappelijke thema's.

Je verneemt er hier meer over.

Hoe zal je deelnemen aan het SDG-Forum?

ALs de COVID-19-regelgeving het toelaat, zal het SDG-Forum plaatsvinden in het Gare Maritime, Tour & Taxis. Dit onlangs gerenoveerde, voormalige vrachtstation is een state-of-the-art circulaire constructie. Het is energieneutraal en is opgebouwd uit gerecycleerde en herbruikbare materialen.Omdat we als mede-organisator het comfort, de gezondheid en de veiligheid van onze deelnemers op prijs stellen, willen we graag jouw deelname aan het SDG Forum 2020 meten.

Wil je liever fysiek aanwezig zijn volgens de COVID-19-regelgeving, digitaal of een combinatie van beide? 

 

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
6 juli 2020
Terug naar boven
Terug naar boven