winkelrek met voeding

Roadmap voor duurzame voedingsverpakking

Op 6 december hebben Fevia, Pack4Food, Flanders’ FOOD, Catalisti, VIL en enkele andere spelers uit de verpakkingswereld een roadmap voorgesteld met de titel 'Voedingsverpakking van de toekomst'.

Die unieke aanpak zorgt ervoor dat alle betrokken actoren samen de krijtlijnen bepalen om voedingsverpakkingen duurzamer te maken. De roadmap sluit aan bij de engagementen die Fevia en partners vorig jaar hebben genomen voor een duurzamer verpakkingsafvalbeheer.

In de roadmap staan circulaire verpakkingen centraal. Ze bevat 26 pistes met concrete acties rond circulariteit.

Er wordt ook aandacht besteed aan twee andere aspecten: slimme, gepersonaliseerde verpakkingen en nieuwe vormen van logistiek. De nieuwe manieren van consumeren hebben gevolgen voor de logistiek, dus al die aspecten moeten bestudeerd worden om de globale impact op het milieu echt te beperken.

De roadmap is een vertrekpunt dat alle ideeën en innovatiepistes voor duurzame voedselverpakkingen bundelt. De volgende stap is de uitvoering door middel van concrete projecten. Dankzij de roadmap kan dat gebeuren op een gecoördineerde manier met aandacht voor het internationale aspect. Belgische voedingsbedrijven exporteren veel, dus daarmee moet zeker rekening worden gehouden.

Interesse om een project te concretiseren? Neem dan zeker contact op met Flanders’ Food of Pack4Food.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
16 december 2019
Terug naar boven
Terug naar boven