Bouwvakkers van Renotec

Renovatie- en restauratiebedrijf zet zich in voor sociale projecten

Group Renotec uit Geel restaureert en renoveert gebouwen, monumenten en kunstwerken. De technieken die ze gebruiken zijn ambachtelijk en innovatief. Al vele jaren hebben ze ook aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen vormt elk jaar opnieuw hun leidraad.

Maar ook de SDG’s. “We voelen ons verantwoordelijk voor de mensen die we tewerkstellen. MVO is voor ons meer dan employer branding”, vertelt Gerlinde Lauwers, directeur service units bij Renotec Group.

MVO is opgenomen in het jaarplan van Renotec Group. Hun actielijst is uitgegroeid tot vijftien projecten. “We vinden het dan ook een belangrijk item. Je kunt er een verschil mee maken als werkgever. Hoe jonger de mensen, hoe meer ze ervoor openstaan. De directie gelooft er dus volop in. In het begin waren de acties heel HR-gericht. Nu trekken we het veel breder.”

Modeshow voor fondsenwerving

Renotec Group ondersteunt sinds enkele jaren Avalympics, een vrijwilligersorganisatie die sport voor mindervaliden promoot en begeleidt. Via de modeshow ‘Everyone Beautiful’ doen ze aan fondsenwerving voor de organisatie.

“We werken hiervoor samen met lokale handelaars. Vroeger vond de modeshow plaats in de showroom van een autoverdeler. Die ruimte werd te klein. We hebben zelf een grote feestzaal voor 600 mensen en werkten het event hier verder voor uit. Onze medewerkers melden zich spontaan om mee te helpen als vrijwilliger. Dit was onze tweede editie en de reacties zijn unaniem positief. Volgend jaar doen we zeker weer mee. Onze eigen medewerkers halen ook energie uit dergelijke initiatieven. De waardering is dan ook enorm.”

Project rond kansarmoede

Renotec Group kreeg duidelijk de smaak te pakken. Vorig jaar kregen ze het idee om zich ook in te zetten voor een duurzaam project rond kansarmoede. “We kwamen in contact met de lokale organisatie De Waaibrug die zich inzet voor bijzondere jeugdzorg. Enkele medewerkers boden zich aan om vrijwilligerswerk te doen voor hen. Ze gingen onder meer schilderen, de tuin onderhouden en koken.”

Maar het bouwbedrijf ging verder. Ze dienden het project in bij de Aedificas Foundation, een initiatief van de Confederatie Bouw. Zij motiveren hiermee bouwbedrijven om zich in te zetten voor wie het minder goed heeft in deze samenleving.

“Zij kiezen jaarlijks vier winnaars die elk 5.000 euro krijgen. Dat geld moeten ze gebruiken om hun project verder uit te bouwen. We wonnen één van deze awards. Met dat geld heeft De Waaiburg een speelplein aangelegd. En ook tijdens onze jaarlijkse team-building dag gingen we daar helpen. Dergelijke initiatieven willen we verder doortrekken in de toekomst.”

Oog voor biodiversiteit

“Ook rond het thema biodiversiteit wilden we een project doen. Samen met een andere organisatie bekeken we de mogelijkheden om meer groen binnen te brengen. Denk maar aan fruitbomen, een bloemenweide, een bijen- en insectenhotel. In de lente plaatsten we twee bijenkasten op onze site in Geel, met elk haar eigen koningin. Goed voor maar liefst 70.000 bijen per kast!”

Daarnaast zet Renotec Group hun medewerkers aan om aandachtig om te gaan met grondstoffen.

Neem nu papier. “Elke medewerker kreeg een badge om te kunnen printen. Dat haalt het papierverbruik naar beneden. We besparen hiermee meer dan twintig procent op ons papierverbruik. We kunnen dankzij de badge ook zien wie de grootverbruikers zijn. Die coachen we. Dit jaar willen we ook minder plastic gebruiken. We krijgen bijvoorbeeld veel reclamefolders en magazines met een plastic wikkel rond. Soms krijgen we dezelfde magazines in veelvoud aan. Daar houden we een grote kuis in. En we moedigen het doorgeven ervan aan. Op de werven zoeken we ook naar oplossingen.”

“In de kantoren hebben we onze watersystemen vervangen door kraantjeswater. Zo hoeven we niet meer rond te rijden met het water, wat onze voetafdruk aardig verkleint. Door de toestellen gaat nu gewoon leidingwater. Zowel warm als koud, maar ook bruiswater.”

Flexibel verloningssysteem

Flexibiliteit is een woord dat ze goed kennen bij Renotec Group. Zelfs als het over verloning gaat. “We lanceerden een flexibel verloningssysteem voor onze bedienden. Zij kunnen bijvoorbeeld hun dertiende maand inruilen voor extra vakantiedagen, kiezen uit een fietslease, hun auto down- of upgraden. We merken dat veel mensen toch kiezen voor die extra verlofdagen. Dat zorgt voor een betere work-lifebalans.”

We kijken zelfs over de grenzen.  “We zoeken een waterproject in Afrika om te ondersteunen, maar die zoektocht is niet evident. We willen namelijk echt iets nuttig doen. Niet gewoon financieel ondersteunen

We blijven niet stilzitten. Momenteel zijn we volop aan het brainstormen over toekomstige projecten. Duurzame logistiek zit daar  bij, maar ook ons afvalbeheer. Uiteraard volgen we al alle wettelijke verplichtingen, maar we willen nog verder gaan. Dat typeert misschien nog wel het beste onze initiatieven en motivatie: wij gaan voor het beste. En dat voor onze medewerkers, het milieu en de samenleving.”

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
10 september 2019
Terug naar boven
Terug naar boven