beeld innovatie

Re-Story - omdat het wél anders kan

Re-Story is een online platform met verhalen van denkers en doeners die nieuwe wegen openen in economie, onderwijs en samenleving.

"Het kan wél anders! We brengen je verhalen van denkers & doeners die nieuwe wegen openen in economie, onderwijs en samenleving. Zo willen we de richting en snelheid voor een reset van economie en kapitalisme beïnvloeden." Zo luiden de ambities op de website van Re-Story.

Opdat hun platform een mooie start zou kunnen maken, lanceerden Initiatiefnemers Geert Degrande en Mischa Verheijden een crowdfundingcampagne. En wel op 16 maart 2020... Dat ze zelfs in het heetst van de coronastrijd succesvol was, bewijst volgens beide 'journativisten' dat mensen snakken naar een ander 'verhaal'.

Beter voor mij is ook beter voor de wereld

Met hun platform willen Degrande en Verheijden bedrijven, instellingen en organisaties mee krijgen in deze noodzaak aan een nieuw verhaal.

Ze vergelijken de noodzaak aan een duurzame transformatie met de onontkoombaarheid van de digitale transformatie de voorbije decennia voor elke organisatie en overheid.

In die duurzame transformatie zien ze “beter voor mij” en “beter voor de wereld” hand in hand gaan.

Re-Story wil alle betrokken partijen daarvan bewust maken, inspiratie bieden en een community creëren die aan dat nieuwe systeem werkt.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
7 juni 2020
Terug naar boven
Terug naar boven