Praktijkboek ‘Verduurzamen van internationaal ondernemen’

Duurzaam ondernemen is geen hype die zomaar overwaait. Over de landsgrenzen heen zet de ontwikkeling zich door, en dat vergt van elke organisatie continue inspanningen. Om internationale spelers een duwtje in de goede richting te geven, stelde Flanders Investment and Trade, samen met CIFAL Flanders, een doelgericht MVO-stappenplan op om jouw internationale ondernemingsactiviteiten te verduurzamen.

Als bedrijf word je voortdurend geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Zeker in het buitenland kan je voor ethische dilemma’s komen te staan: milieuvraagstukken (bedrijfsafval, energiebesparing, transportkeuzes, …) en sociale kwesties (veiligheid en gezondheid, kinderarbeid, andere waarden en normen, …).

Idealiter ga je bewust om met die dilemma’s en worden economische, sociale en milieuoverwegingen een integraal onderdeel van uw bedrijfsvoering. Zorg dragen voor jouw bedrijf is zorg dragen voor jouw personeel en jouw omgeving.

Deze publicatie voor het verduurzamen van het internationaal ondernemen omvat een leidraad om met de SDG's aan de slag te gaan om de bedrijfsstrategie te versterken. 

Download de basispublicatie

Ontdek meer in deze bronnen met meer informatie over een toenemende maatschappelijk druk vanuit de internationale NGO's, de uitbreidende internationale regelgeving, de noodzaak aan risico- en reputatiemanagement, enz. 

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
20 augustus 2018
Terug naar boven
Terug naar boven