kopbeeld website COSH!

Platform voor duurzame mode ontvangt Antwerpse steun

In juni richtte een oproep naar innovatieve projecten van Stad Antwerpen zich specifiek op de modesector. Vandaag kwamen er drie winnaars uit de bus waaronder COSH!, het online platform dat duurzame mode promoot.

Het economische beleid van stad Antwerpen focust op ondernemerschap en innovatie. Om bedrijven extra ondersteuning te bieden, lanceerde de stad al meerdere projectoproepen aan kleine en middelgrote ondernemingen met een vestiging of activiteiten in Antwerpen. Deze keer richtte de oproep zich specifiek tot de modesector.

Kiezen voor duurzame mode

Uit achtien inzendingen koos een jury drie projecten die mogen rekenen op financiële steun van in totaal €150.000, begeleiding bij de uitwerking van hun project en matchmaking.
 
De jury koos onder andere voor het project van COSH! Dat is een gebruiksvriendelijk online platform waarover we al eerder berichtten. Het helpt inmiddels 260.000 consumenten om te kiezen voor duurzame, ethisch geproduceerde kleding wanneer ze winkelen bij lokale handelaars.

COSH! rekent op nog meer digitalisering om de groei van het platform te versnellen. Daarnaast gaat het werk maken van anders gevisualiseerde duurzaamheidsscores die consumenten moeten overtuigen om lokaal te kopen.

Mutani - een bureau dat digitale mode ontwikkelt voor de game-industrie - en Polygonal - dat een online platform zal ontwikkelen om kledingpatronen te ontwerpen, aan te passen en te delen - zijn de andere verkozen projecten.

Meer info over de oproep en de geselecteerde projecten vind je hier.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
26 oktober 2021
Terug naar boven
Terug naar boven