Repair Café

Online Repair Cafés in tijden van corona

De repairbeweging 'Maakbaar Leuven' helpt Leuvenaars al twee jaar om hun kapotte toestellen een tweede leven te geven in Repair Cafés.

Nu die cafés noodgewongen de deuren hebben gesloten tijdens de coronacrisis, heeft het initiatief een digitale tegenhanger gekregen: RepairConnects.

RepairConnects is een digitaal matchingplatform. Niet om de liefde van je leven te ontmoeten, maar wel om een lokale hersteller te vinden voor jouw defecte apparaten en toestellen. Leuvenaars kunnen hun toestellen registreren, worden gematcht met een hersteller en zoeken dan samen naar een oplossing tijdens een online repairsessie. Ook in deze uitzonderlijke periode staan er immers heel wat vrijwillige herstellers klaar met advies en hulp.

Maakbaar Leuven biedt dit platform aan in samenwerking met Stad Leuven en softwarebedrijf Statik. Het project maakt deel uit van het Europese project Sharepair, dat herstellen de komende jaren wil promoten in Leuven en partnersteden.

De huidige functie als alternatief voor de Repair Cafés kan in de toekomst evolueren tot een verlengstuk van de repairbeweging. Deze nieuwe digitale kant van de repairbeweging biedt Leuvenaars nog steeds de kans om kennis uit te wisselen en toestellen een langer leven te geven.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
18 mei 2020
Terug naar boven
Terug naar boven