Nieuwe duurzaamheidsroadmap voor de voedingsindustrie

Om de veerkracht van de sector te versterken en de vele uitdagingen het hoofd te bieden, lanceerde Fevia - de federatie van de Belgische voedingsindustrie - een nieuwe duurzaamheidsroadmap rond de vraag 'Wat eten we morgen?'.

De roadmap omvat acties en transities binnen vier pijlers:

  • het vertrouwen van consumenten verdienen
  • de groene transitie omarmen en versnellen
  • futureproof loopbanen stimuleren
  • en samen waarde creëren.

Vertrouwen verdienen

De voedingsindustrie wil het vertrouwen van consumenten blijven verdienen met lekkere en veilige voeding die onderdeel is van een gezonde levensstijl. Met zorg voor mens én dier.

De verschillende doelstellingen binnen deze pijler - telkens met een gedetailleerde fiche per doelstelling - vind je hier.

Groene transitie omarmen en versnellen

Hier betreffen de doelstellingen:

  • slim omspringen met water, energie en verpakkingen
  • circulair denken
  • en voedselverlies bestrijden.

Hoe ze bijdragen aan de klimaatdoelstellingen lees je hier.

Futureproof loopbanen

Binnen deze pijler van de roadmap maakt de voedingsindustrie verder werk van veilige en motiverende werkplekken waar mensen graag aan de slag gaan en waar ze alle groeikansen krijgen.

De doelstellingen situeren zich op volgende vlakken:

  • werkbaar werk
  • gezondheid en veiligheid op het werk
  • loopbaanontwikkeling
  • aantrekkelijkheid van werkgevers.

Waarde creëren

Binnen deze pijler zal de voedingsindustrie investeren in lokale productieketens én onze voedingsbedrijven steunen om internationaal mee te spelen. Zo versterkt ze de hele voedingsketen en creëert ze meerwaarde voor iedereen.

De doelstellingen raken volgende thema's aan:

  • concurrentiekracht om te groeien
  • duurzame toeleveringsketen
  • lokale bevoorrading.