Nieuwe brochure van het Minderhedenforum

overleg tussen collega's

'Tijd voor positieve actie' is de titel van de nieuwe brochure die het Minderhedenforum onlangs uitbracht. Ze is bestemd voor werkgevers uit de publieke, private en social profitsector. Ze richt zich ook tot iedereen die in aanraking komt rekrutering, aanwerving en promotie bij organisaties. De handige gids legt uit wat positieve acties zijn en wat organisaties kunnen doen om inclusiever te werken.

De gratis brochure biedt niet alleen een overzicht van de voordelen voor bedrijven en organisaties, maar ook een heldere definitie van de term ‘positieve actie’ (*)  en een overzicht van het wettelijk kader met de geldende voorwaarden. Ook een brede waaier aan mogelijkheden komt aan bod, telkens geïllustreerd met concrete voorbeelden.

Vervolgens krijgt de lezer een hands-on roadmap aangeboden om zelf aan de slag te gaan. Wie positieve acties wil toepassen in zijn of haar organisatie, kan met deze praktische richtlijnen het heft in handen nemen.

Het Minderhedenforum is zich bewust van de vooroordelen over positieve acties en heeft daarom ook een factcheck toegevoegd aan de brochure waarin argumenten tegen positieve acties onder de loep genomen worden.

De informatie wordt afgewisseld met inspirerende praktijkvoorbeelden uit eigen land van organisaties en bedrijven die al positieve acties hebben ingevoerd voor personen met een migratieachtergrond en daar nu de vruchten van plukken.

(*) Programma’s en maatregelen van tijdelijke aard om de feitelijke ongelijkheid van een achtergestelde groep weg te werken.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Beschikbare downloads
Gepubliceerd op
14 juni 2019
Terug naar boven
Terug naar boven