Mondiale cao bij Umicore

medewerkers bij Umicore

De internationale vakbond IndustriALL Global Union en de Belgische vakbonden sloten vorig najaar een nieuwe mondiale collectieve arbeidsovereenkomst (cao) met de Belgische multinational Umicore.

Het is de derde keer dat de overeenkomst, die voor het eerst werd gesloten in 2007, vernieuwd wordt.

Het Global Framework Agreement is van toepassing op de meer dan 10.000 werknemers die Umicore wereldwijd telt.

De overeenkomst garandeert voor alle medewerkers respect voor de mensenrechten. Zo hebben ze onder meer recht op collectief overleg en op gelijke kansen. Ze mogen ook rekenen op veilige en gezonde werkomstandigheden, ook als de lokale wetgeving dit niet oplegt.

Essentieel is dat niet alleen Umicore zelf deze overeenkomst moet naleven maar dat ook toeleveranciers ze moeten respecteren.

Tot nu zijn er amper drie Belgische bedrijven die een Global Framework Agreement ondertekenden met internationale vakbondsfederaties. Naast Umicore gaat het om Besix en om Solvay.

Voor de drie bedrijven sluit de overeenkomst aan bij hun ambities om duurzame oplossingen te zoeken en bij hun engagementen op het vlak van gezondheid, veiligheid, antidiscriminatie, diversiteit en milieubescherming.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
15 januari 2020
Terug naar boven
Terug naar boven