zonnepanelen op staander in de weide

Measure: energie besparen door slim te meten

Wie een evenement organiseert, een bouwsite beheert of een gebouw duurzamer wil maken, kan sinds kort terecht bij de startup Measure. Het driekoppige team van Measure wordt ondersteund door KBC Start It en biedt expertise op het vlak van energiebesparing.

Measure is het ambitieuze project van Toon Servaes, Stijn Bluekens en Bart Van Loon, in samenwerking met PENCIL 42. Het drietal bekijkt hoe hun klant energie gebruikt, identificeert de domeinen waar die klant meer doeltreffendheid kan creëren en biedt praktische energiebesparende oplossingen. Ze noemen zichzelf een “team van energy awareness specialists”. Ze gaan er prat op dat ze het energieplan van hun klanten kunnen aanpassen aan de verschillende fases van hun projecten en energie kunnen inzetten waar het nodig is – zonder verspilling.

Dat doen ze met behulp van de nieuwste technologieën, onder meer het Internet of Things. Ze passen ook gloednieuwe meettechnieken toe om praktische oplossingen voor energiebeheer te bieden. En ze helpen bij de uitvoering.

Ze richten zich tot drie doelgroepen:

  1. de organisatoren van evenementen die op een praktische manier groener te werk willen gaan en minder geld willen uitgeven aan energie;
  2. de beheerders van bestaande gebouwen die hun energiefactuur willen verlagen;
  3. en de beheerders van bouwsites die hun site op een betrouwbare en milieuvriendelijke manier van energie willen voorzien.
Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
4 september 2019
Terug naar boven
Terug naar boven