Looped Goods: Vlaanderens eerste online circulair winkelplatform

logo LoopedGoods

Het nieuwe webplatform LoopedGoods.be verzamelt circulaire producten van eigen bodem in een handig overzicht. Alle producten gebruiken afval als grondstof. Aan variatie geen gebrek.

Een lamp van gipsafval, een kinderstoeltje uit gerecycled speelgoed, bier gemaakt van brood,… Je vindt het allemaal op het nieuwe platform. De digitale marktplaats voor circulaire producten werd gemaakt door lokale starters, ontwerpers en kleine organisaties.

Not just a shop

Bij elk product wordt het verhaal van de makers uit de doeken gedaan. Zo leert de bezoeker verschillende gepassioneerde Vlaamse creatievelingen kennen, die de handen uit de mouwen steken om met afvalproducten nieuwe spullen te ontwikkelen die in het oog springen. De circulaire economie in actie.

Veel webshops hebben het financieel moeilijk, en dezemarktplaats wil een plaats zijn waar klanten gemakkelijker interessante circulaire producten vinden en lokale makers kunnen steunen.

Steun van onze noorderburen

De circulaire marktplaats is het resultaat van het (onderzoeks)project Waste_full, dat gesubsidieerd werd door Vlaanderen Circulair. Waste_full is een initiatief van vier Vlaamse partners rond circulaire maak-economie in Vlaanderen.

De webshop was al een succes in Nederland en krijgt nu een Vlaamse tegenhanger. Dankzij de samenwerking met onze Nederlandse buren kan LoopedGoods in Vlaanderen van start gaan met genoeg schaal en slagkracht. Op het platform vind je intussen 500 producten uit Nederland en een tiental Vlaamse producten.

Als dit laagdrempelig initiatief voor circulair winkelen je nog niet overtuigd heeft, dan doen de kortingen en cadeautjes tot 12 november dat misschien wel. Neem zeker een kijkje op LoopedGoods.be.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
30 oktober 2020
Terug naar boven
Terug naar boven