Leuven 2030 finalist voor Europese duurzaamheidsprijs

campagnebeeld Roadmap Leuven klimaatneutraal

Leuven 2030 vzw is door een jury van experten uitgeroepen tot finalist van de Transformative Action Award. Als finalist wordt het klimaatnetwerk Leuven 2030 opnieuw op Europees vlak in de kijker gezet voor haar unieke gecoördineerde klimaataanpak.

De Europese prijs ‘Transformative Action Award’ wordt uitgereikt aan een stad, een regio of een maatschappelijke organisatie die plannen uitvoert om de sociaal-culturele, sociaaleconomische en technologische verandering van hun gemeenschap te realiseren. De Roadmap 2025 · 2035 · 2050, die eind 2018 door een 70-tal Leuvense experten werd ontwikkeld, viel duidelijk in goede aarde.

Het actieplan wijst de weg naar een klimaatneutrale toekomst voor Leuven. Het tekent ook een kader uit voor versnelde actie om die toekomst te realiseren. Om de acties sneller tot maatschappelijke impact te laten evolueren, ontving Leuven 2030 enkele weken geleden een eerste subsidie van 100.000 euro van het Europese expertisecentrum EIT Climate-KIC. Daardoor komt Leuven ook terecht in een netwerk van andere innovatieve wereldsteden zoals Kopenhagen, Amsterdam en Wenen.

Leuven 2030 hoopt hen te kunnen inspireren door hun aanpak die erin slaagt om alle lokale belanghebbenden - van de overheid tot de Leuvenaars - verantwoordelijkheid te laten nemen voor de evolutie naar een klimaatneutrale toekomst.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
22 november 2019
Terug naar boven
Terug naar boven