Koploper Live: workshops en masterclasses op maat

Koploper Live: U vraagt, wij draaien

Kan je wat inspiratie of ondersteuning gebruiken om maatschappelijk verantwoord ondernemen toe te passen in jouw organisatie of sector? MVO Vlaanderen organiseert gratis en op afroep sessies met experts en ervaringsdeskundigen.

Je onderneming duurzamer maken: hoe begin je eraan? Wat zijn de algemene principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen? Hoe implementeer je die in specifieke domeinen zoals marketing of aankoopbeleid? Hoe passen anderen met succes duurzaamheid toe in hun businessplan en communicatie?

Voor al deze vragen kunnen zowel profit als non-profit organisaties een beroep doen op het Koploper Live-aanbod van MVO Vlaanderen. De voorwaarden: je zorgt zelf voor accommodatie (een zaal) en deelnemers uit een handvol verschillende ondernemingen. MVO Vlaanderen garandeert dan weer een mooi evenwicht tussen theorie en praktijk met betrokken experten en indien mogelijk medewerkers van de voorbeeldorganisaties – de koplopers.

Gratis op afroep

Organisaties zoals Agoria en Ambassador Verhuisopleidingen vzw, maar even goed SYNTRUM, de overkoepelende holding van het SYNTRA-netwerk en Voka  maakten al gebruik van dit aanbod. Koploper Live richt zich dus op sectororganisaties,  werkgevers- en werknemersorganisaties, ngo’s, ledennetwerken, koepelverenigingen en bedrijven. Werkt een bedrijventerrein dus samen rond MVO, of nemen verschillende bedrijven deel aan een lerend netwerk bij Voka, dan kunnen zij als groep een Koploper Live-sessie aanvragen die zich specifiek richt op hun vragen en noden.

Een masterclass of een uitgewerkte workshop. Over maatschappelijk verantwoord ondernemen in het algemeen, of toegepast op een bepaald aspect zoals human resources of mobiliteit. Je kan het aanbod in samenspraak met MVO Vlaanderen naar wens samenstellen en het is volledig gratis. Is jouw bedrijf klaar om nog meer in te zetten op duurzaamheid? Via https://www.mvovlaanderen.be/koploper-live vind je alle informatie om zelf een workshop aan te vragen.

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
10 augustus 2023
Terug naar boven
Terug naar boven