Kick-Off Sociaal Ondernemen: ondersteuningstraject voor sociale starters

logo kick-off sociaal ondernemen

Sociaal ondernemen zit in de lift. Het is een positief antwoord op maatschappelijke uitdagingen.

Maar een beetje begeleiding bij de formulering van die oplossingen en de precieze invulling ervan kan geen kwaad. Daarom hebben De Punt en de Sociale InnovatieFabriek een opleiding sociaal ondernemerschap in het leven geroepen waarin de deelnemers een antwoord krijgen op al hun vragen.

Het gaat om een voortraject dat starters en pre-starters op weg om van hun sociaal idee een succes kunnen maken. De opleiding is niet alleen geschikt voor mensen met een sociaal ondernemingsidee, maar ook voor diegenen die nog een idee willen bedenken. De belangrijkste vereiste is een gezonde dosis interesse in sociaal ondernemerschap.

De opleiding wordt in goede banen geleid door experts die aan de hand van coaching, advies, workshops, praktijkgetuigenissen... voor inspiratie zorgen. Ook een panel van sociale ondernemers en ondersteuners komt aan bod tijdens de 40-urige opleiding. Het traject bestaat uit verschillende modules die sociaal ondernemers in spe klaarstomen voor de volgende stap.

De eerste kick-offs van 2020 vinden plaats in Kortrijk en Antwerpen. En ja, ook de inschrijvingsprijs is sociaal.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
16 januari 2020
Terug naar boven
Terug naar boven