Om goed aan de slag te gaan met mvo kunt u ongetwijfeld wat inspiratie gebruiken. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle inspiratie die beschikbaar is op de website. Daarnaast kunt u ook een specifiek type inspiratie aanklikken zoals een column, een praktijkvoorbeeld, interview, ...

Via de sortering, alfabetisch of meest recent, kunt u nog verder verfijnen.

Genoeg gelezen? Ga dan naar de pagina 'Aan de slag' en steek de handen uit de mouwen.

borro
Interview

Verpakking herbruikmaar maken, het is wereldwijd een hot topic. Ook bij ons worden er grote stappen gezet. Zo introduceert Borro een cashloos statiegeldsysteem voor verpakkingen van takeaway en delivery. Filip Fransen legt uit hoe hij met hulp van The Circular Kickstart een idee tot een valabel businessplan uitwerkte.

hoofdbeeld website voedselteams
Interview

Vzw Voedselteams is al meer dan 25 jaar een pleitbezorger van de duurzame landbouw. De vzw pionierde met een samenwerking tussen burgers en boeren, die meer dan ooit relevant blijkt: “Duurzaamheid is niet alleen de verantwoordelijkheid van boeren, maar vereist actieve ondersteuning van burgers.”

brug2
Interview

Studiebureau SBE uit Sint-Niklaas heeft meer dan 30 jaar ervaring en een multidisciplinair team van 200 ingenieurs, BIM (Building Information Model)-designers en architecten. Ze willen de infrastructuur van morgen ontwerpen. Jan Thomas vormt samen met zijn broer Koen de tweede generatie van het familiebedrijf en licht hun duurzaamheidsbeleid toe.

Terug naar boven