foto lustrumviering CIFAL Flanders

Internationaal VN-gezelschap viert 5 jaar CIFAL Flanders

Ruim 150 genodigden woonden in het Vlaams Parlement de lustrumviering bij van CIFAL Flanders. Dat is het trainingscentrum dat Vlaamse bedrijven, universiteiten, ngo’s en overheden opleidingen aanbiedt over de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Tijdens de lustrumviering ontvingen 21 training partners van CIFAL Flanders een UNITAR-certificaat. Zij mogen zich voortaan SDG Pioneer noemen.

Hoog bezoek in het Vlaams Parlement voor de vijfde verjaardag van CIFAL Flanders. De Verenigde Naties stuurde Nikhil Seth, UN Assistant Secretary-General en Executive Director van United Nations Institute for Training and Research (UNITAR), en Alex Mejia, Head CIFAL Global Network.

Ze werden verwelkomd door parlementsvoorzitter Jan Peumans en Ari Epstein, de voorzitter van CIFAL Flanders en CEO van Antwerp World Diamond Centre (AWDC).

Nikhil Seth: “CIFAL Flanders heeft goed werk verricht. De Sustainable Development Goals staan dankzij hun inspanningen op de agenda in België. Maar we moeten nog meer inspanningen leveren om ondernemers te overtuigen hier aan mee te werken. Ondernemen op een duurzame, verantwoorde manier is goed voor de maatschappij, voor de economie en voor het milieu én het is goed voor het bedrijf zelf. Wie met een open geest nadenkt en actie onderneemt, zal veel meer voordeel uit de SDG’s halen dan hij ooit had gedacht.”

21 training partners beloond

Tijdens de lustrumviering ontvingen 21 training partners van CIFAL Flanders een UNITAR certificaat. Zij mogen zich voortaan SDG Pioneer noemen omdat ze met succes het opleidingsprogramma ‘Start to SDG’ hebben gevolgd.

Bij de 21 partners waren onder meer Argenta, Het Facilitair Bedrijf, Brussels Airport, Antwerp Management School, Voka Kamers van Koophandel, Colruyt Group, de provincie Oost-Vlaanderen, ACLVB, de Universiteit Hasselt en de Vlaamse overheid.

De partners engageren zich om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen mee te promoten en ook concrete acties te ondernemen om ze in de praktijk te realiseren.  

Peter Wollaert: “We zijn verheugd dat we voor het eerst het UNITAR certificaat hebben mogen uitreiken aan 21 partners. Maar ons werk is niet af natuurlijk. We zetten onze inspanningen verder om nog meer bedrijven, universiteiten, ngo’s en overheden te overtuigen en op te leiden om werk te maken van de SDG’s. Sinds dit jaar bieden we onze expertise ook aan aan buitenlandse partners, wat er al toe heeft geleid dat we nu ook in Nederland actief zijn.”

Wat realiseerde CIFAL Flanders in vijf jaar tijd?

De afgelopen vijf jaar heeft CIFAL Flanders 314 training events gegeven en daarmee een totaal van 12.644 mensen bereikt. Deze opleidingen werden gegeven in verscheidene sectoren zoals aan academici (Universiteit Antwerpen), VN organisaties (UNU-CRIS), de private sector (AWDC), vakbonden (ACLVB), lokale overheden (Stad Genk) en de Vlaamse Overheid.

Het opleidingscentrum heeft zich ook ingespannen om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen ruimer bekend te maken via andere initiatieven. zoals:

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
3 december 2018
Terug naar boven
Terug naar boven