Electronica wordt hersteld

Hoe circulair onderneem je en hoe onderneem je circulair?

Doe mee aan de VITO bevraging over sociaal en circulair ondernemen. Deel je ervaringen, noden en wensen en kijk nadien de resultaten in.

Een sociale, circulaire economie uitbouwen, het is een waardevol en noodzakelijk doel. Maar niet vanzelfsprekend. Toch? Misschien moeten we dat wat nader onderzoeken. Of beter nog; we laten VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek, dat doen. Samen met een breed netwerk van partners (Vlaanderen Circulair, KBS, Möbius, Blenders en het Departement WSE).

VITO heeft een bevraging opgesteld om na te gaan welke obstakels Vlaamse ondernemers tegenkomen op de weg naar circulair ondernemen, welke oplossingen ze daarvoor vonden en hoe ze daarbij de sociale economie kunnen betrekken. Het doel van de vragenlijst is om een betere ondersteuning te bieden aan geëngageerde ondernemers. In het bijzonder gaat het over welke rol sociaal-circulaire hubs daarbij spelen.

Bij de term ‘sociaal-circulaire hubs’ gaat er misschien een belletje rinkelen, want zo hebben we er in Vlaanderen al zeker 12 dankzij Circulair Werk(t). Van Brugge tot Genk en van Oudenaarde tot Leuven kan je bij deze lokale partnerschappen terecht voor inspiratie, matchmaking en andere soorten ondersteuning. En dat werkt zo goed, dat het project recent met een jaar verlengd werd. Maar het kan altijd nog beter, socialer, circulairder.

Dus laat je van horen! Vertel wat je nodig hebt en wat in jouw ervaring goed draait en wat niet. Het duurt hooguit een kwartiertje en als je dat wil, krijg je achteraf de resultaten van de bevraging toegestuurd.

Link naar de bevraging: https://nl.surveymonkey.com/r/hubWSE

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
23 augustus 2023
Terug naar boven
Terug naar boven