GRI en ISO publiceren linkage document over MVO

Duurzaamheidsverslagen

Global Reporting Initiative (GRI) en ISO hebben samen een document opgesteld waarin de relatie tussen GRI G4 en ISO 26000 wordt toegelicht. Zowel GRI als ISO geven organisaties handvatten voor MVO. GRI G4 is de laatse update van de internationale richtlijn voor het opstellen van een duurzaamheidsverslag. ISO 26000 is de internationale richtlijn voor MVO en geeft organisaties handvatten voor de wat en hoe van MVO.
 

Het document dat samen door GRI en ISO is opgesteld heeft als titel: “How to use the GRI G4 Guidelines and ISO 26000 in conjunction”. Ook wel het ‘linkage document’.

Het document geeft duidelijk de verbanden aan tussen:

  • Materialiteit uit GRI G4 en relevantie & significantie uit ISO 26000;
  • Het boundary protocol uit GRI G4 en de ‘sphere of influence’ (invloedssfeer) uit ISO 26000.

Het document beschouwt nu ook de verbinding vanuit beide kanten. Hiervoor zijn twee tabellen opgesteld:

  • Tabel 1 (vanuit GRI gezien) waarin voor alle GRI G4 indicatoren verwezen wordt naar de ISO 26000 onderwerpen (issues) en relevante paragrafen.
  • Tabel 2 (vanuit ISO gezien) is nieuw en geeft de relatie weer tussen de ISO 26000 paragrafen en de GRI G4 indicatoren en paragrafen.

Bron: duurzaam-ondernemen.nl

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Beschikbare downloads
Gepubliceerd op
13 augustus 2015
Terug naar boven
Terug naar boven