campagnebeeld ceday

Grensland is Circulair

Zo’n 80 Menense en Wervikse  bedrijven engageren zich om als groep stappen te zetten naar een circulaire economie op een circulair en duurzaam bedrijventerrein.

De bedrijventerreinvereniging ‘Platform Grensland Menen-Wervik’ en zijn leden trekken voluit de kaart van de toekomst. Zo’n 80 Menense en Wervikse  bedrijven engageren zich om als groep stappen te zetten naar een circulaire economie op een circulair en duurzaam bedrijventerrein. Ze bundelen samen hun krachten in het project ‘Grensland is Circulair’. 
 
Het Platform en zijn projectpartners binnen ‘Grensland is Circulair’, kondigen enkele innovatieve en duurzame acties aan:

  • Samenwerkingsovereenkomsten met de maatwerkbedrijven Kringloopwinkel Delta Groep en Constructief voor collectieve inzamelingen van meubelen, gebruiksgoederen en massief hout op Grensland. Voor het eerst organiseert een kringloopwinkel een aanbod naar bedrijven (B2B) en biedt Constructief een aanbod voor refurbishing van meubelen en voor de productie van meubelen op maat.
  • Een partnership met DigitalForYouth.be voor de inzameling van PC’s op het bedrijventerrein. Deze organisatie streeft ernaar om via het initiatief PC Solidarity jongeren uit kansengroepen veilige en vlotte toegang tot ICT en on-line onderwijs te bieden.
  • Facts en figures omtrent de selectieve KGA-inzameling op het bedrijventerrein.

Het project ‘Grensland is Circulair’ is een initiatief van het Platform Grensland, de steden Menen en Wervik, MIROM Menen, 3PT Consult en Take-Off. Het project krijgt steun van Vlaanderen Circulair, de Provincie en de POM West-Vlaanderen.

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
15 februari 2021
Terug naar boven
Terug naar boven