CO2-huisje

Gerecycleerde botervlootjes bewaken luchtkwaliteit in klassen

VITO en Connectum uit Wuustwezel ontwikkelden samen met Fost Plus een CO2-meter in de vorm van een huisje voor lagere scholen. De huisjes bestaan uit gerecycleerd polypropyleen (PP). Het gerecycleerde materiaal van onder meer botervlootjes en plastic potjes krijgt zo een nieuw leven.

Drukke ruimtes zoals klaslokalen voldoende ventileren is een noodzakelijke maatregel in de strijd tegen het COVID-19 en andere virussen. De CO2-meter van VITO, Connectum en Fost Plus sensibiliseert op een laagdrempelige manier leerlingen en leerkrachten voor het belang van een goede luchtkwaliteit.

Kleurt het huisje groen, dan is de ventilatie in orde. Bij oranje of rood is het tijd om het raam te openen om de klas te verluchten.

Gerecycleerde materialen

Connectum is een productiebedrijf uit Wuustwezel. Vooral bekend van de “Clics” bouwblokken, werken zij vandaag in co-creatie met kennisinstellingen en andere partners aan unieke producten die minder grondstoffen gebruiken en zo de druk op onze planeet verlichten.

Samen met VITO, dat de technologie ontwikkelde, produceren ze een CO2-meter van gerecycleerd plastic. Fost Plus levert daarvoor het gerecycleerde materiaal, verzameld in 'de Nieuwe Blauwe Zak'.

Fost Plus stelt ruim 2.000 CO2-meters ter beschikking aan klassen die vanaf januari 2022 intekenen op een educatieve workshop (LABO – Leren Afval Beheren op School).

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
14 januari 2022
Terug naar boven
Terug naar boven