Future Proef Award voor duurzame eindproeven

In het voorjaar van 2024 wordt voor de allereerste keer de Future Proef Award uitgereikt: de prijs voor de beste eindproef voor een duurzame toekomst.

De Future Proef Award is een wedstrijd voor studenten aan een Vlaamse universiteit of hogeschool die met hun eindproef bijdragen aan duurzaamheid. Bijvoorbeeld door aan te zetten tot duurzaam denken, door duurzame oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen te bedenken of door daadwerkelijk duurzaam te handelen.

De eerste editie van de Future Proef Award staat open voor alle studenten van een master-, bachelor- of graduaatsopleiding die in 2023 hun eindproef indien(d)en. Zowel individuele inzendingen als groepswerken zijn welkom. En zowel geschreven als praktische of creatieve proeven.

Gesprek aanwakkeren

Elke instelling selecteert zelf de meest veelbelovende eindproeven. Een deskundige jury beoordeelt die inzendingen en kiest de absolute winnaars. Die ontvangen een geldprijs. Bovendien worden de genomineerde eindproeven in de kijker gezet om zo het gesprek over duurzaamheid aan te wakkeren. 

Met deze prijs wil Duurzaam Educatiepunt (het expertisecentrum rond duurzaamheidseducatie van de Vlaamse overheid) de talenten van onze toekomstige ‘veranderaars’ erkennen en stimuleren. Het werkt daarvoor samen met de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen en de Stichting voor Toekomstige Generaties.

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
23 mei 2023
Terug naar boven
Terug naar boven