Fair Fashion Fest eerste Belgische festival rond eerlijke mode

Op 1 maart vindt Fair Fashion Fest (FFF) plaats in Gent. Infosessies, workshops en films over duurzame mode sieren het programma. FFF kadert in de Gentse Belmundo Noord-Zuid maand, die dit jaar als thema grondstoffen heeft.
 

‘Eerlijke kledij, wat betekent dat nu?’ is het centrale thema bij de infosessies. Enkele gangmakers, waaronder Bart Holvoet (Actie voor scone kleren) en Niels Oskam (Kledingmerken op de rooster), vertellen er over hun project en over wat er mogelijk is om zelf de kledingindustrie een stukje eerlijker te maken.

Op het witte doek speelt de reportage van Teun van de Keuken en Roland Duong die zich in de wereld van mode en textiel onderdompelden. Zij belichtten onder meer de prijzenslag in Bangladesh en de katoenvelden van Turkije.

Verder vindt er ook een modeshow, fairtrade markt en infomarkt plaats. FFF is een initiatief van Oxfam Wereldwinkel Gent-Centrum en Dienst Noord-Zuidsamenwerking Stad Gent, in samenwerking met tal van partners.
 

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
26 februari 2015
Terug naar boven
Terug naar boven