Europees akkoord over niet-financiële verslaggeving voor grote ondernemingen

Het Europees Parlement en de Raad van de EU hebben op 26 februari 2014 een akkoord bereikt over een voorstel van richtlijn die bepaalde grote ondernemingen verplicht om meer MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) in hun jaarverslag op te nemen. Dit akkoord volgt op een voorstel van de Europese Commissie van 16 april 2013.
 

Organisaties van openbaar belang, voornamelijk beursgenoteerde bedrijven en financiële instellingen met meer dan 500 medewerkers, moeten in de toekomst meer informatie geven over maatschappelijke en milieu-aangelegenheden en over diversiteit. Volgens de Europese Commissie zal de informatieverplichting van toepassing zijn op zo’n 6.000 bedrijven binnen de EU.

Volgens de Commissie gaat het daarbij om "concise, useful information necessary for an understanding of their development, performance, position and impact of their activity, rather than a fully-fledged and detailed report".

Het voorstel moet nu nog worden aangenomen door het Europese Parlement en de Raad. Het Parlement stemt waarschijnlijk in april over het voorstel, waarna de Raad het formeel zal aannemen.

Verwacht wordt dat de richtlijn in 2016 in de Belgische wetgeving wordt opgenomen.

Lees het volledige persbericht

Bron: www.ibr-ire.be

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
11 maart 2014
Terug naar boven
Terug naar boven