Elektrisch eerste keuze voor dienstvoertuigen bij Fluvius

groene wagen

Voor elk nieuw dienstvoertuig kiest netbedrijf Fluvius voortaan in eerste instantie voor een 100 procent elektrische wagen. De volgende tien jaar neemt het op die manier 800 groene voertuigen in gebruik.

Fluvius vervangt de komende tien jaar zo’n 800 dienstvoertuigen en kiest daarbij telkens voor het meest groen beschikbare alternatief. Als er een 100 procent elektrisch model op de markt is dat op vlak van rijbereik of laadvermogen geschikt is voor de job, dan is elektrisch voor Fluvius de eerste keuze. Vandaag zijn dat vooral personenwagens en kleine bestelwagens.

In specifieke gevallen, zoals voor grotere bestelwagens, is CNG voorlopig het geschiktere alternatief. Vooral voor wie meer kilometers rijdt of zwaar materiaal mee heeft. Aardgaswagens stoten minder schadelijke stoffen uit, zoals bijvoorbeeld 95 procent minder fijn stof, dan een traditionele wagen.

Snel mee evolueren

Ondertussen blijft Fluvius jaarlijks screenen welke nieuwe elektrische modellen beschikbaar komen op de markt. Is er bijvoorbeeld voor grotere bestelwagens binnen een paar jaar wél een elektrisch aanbod dat strookt met de werkbehoeften, dan zal ook daar elektrisch de eerste keuze worden. De aankoopstrategie bij Fluvius laat toe hier de komende tien jaar soepel op in te spelen.

De keuze voor ‘zo groen mogelijk’ en ‘maximaal elektrisch’ betekent bij Fluvius op termijn een besparing van meer dan 1 miljoen liter diesel per jaar.

Voor Fluvius, dat eerder al dertig elektrische wagens aankocht en nu weer 27 stuks 100 procent elektrisch tegelijk in dienst neemt, is dit een moment voor een officieel lintje met een feestelijk tintje.

 

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
10 april 2019
Terug naar boven
Terug naar boven