Ecover wint Henry van de Velde 'Ecodesign by OVAM' Award 2020

Logo Henry van de Velde Awards

De Henry van de Velde Awards richten de schijnwerpers op Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die een positieve impact hebben op de economie en de samenleving.

'Ecodesign by OVAM' Award new look

Ecodesign is een vanzelfsprekend onderdeel van de goede designpraktijk geworden. Alle ontwerpen houden op één of meerdere manieren rekening met de milieu-impact.

Daarom gingen Flanders DC en de OVAM met de 'Ecodesign by OVAM' Gold Award 2020 een stap verder. Ze belonen niet langer de ontwerpen, maar reiken de award uit aan de designers zelf. De ontwerpers of bedrijven die zich dagelijks inzetten om onze producten en diensten duurzamer te maken.

En de winnaar is...

Ecover uit Malle. Bij hen zit duurzaamheid niet enkel in de productie, maar werkelijk in het DNA van het bedrijf. Ze gaan altijd voor een doorgedreven innovatie op vlak van biogebaseerde detergenten, verpakkingen, hervulsystemen,...

Zo brachten ze onlangs een afwasmiddel op de markt dat voor 25% bestaat uit afvalingrediënten van het bierbrouwproces.

Bovendien moedigen ze ook andere organisaties aan om anders te kijken naar afval. Een terechte winnaar dus.

Winnaars in de andere categorieën

Hieronder vind je de andere winnaars van de Henry van de Velde Gold Awards 2020 per categorie:

Tentoonstelling

Je kunt alle winnaars van de Henry van de Velde Awards 2020 bekijken tijdens de tentoonstelling in Bozar in Brussel. Die loopt van 23 januari tot 29 maart 2020.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
24 januari 2020
Terug naar boven
Terug naar boven