coverbeeld dossier duurzaam toerisme

Dossier 'Duurzaam Toerisme'

Of u nu net veel te vlug de Mont Ventoux bent opgereden, er de zoveelste kathedraal heeft opzitten tijdens een citytrip, op een ezel een of andere Alpenweide onveilig maakt of ergens in Azië een oversteek waagt in een overladen veerboot, u zal er niet bij stilstaan dat “today, the business volume of tourism equals or even surpasses that of oil exports, food products or automobiles. “

Want dat vertelt de website van de United Nations World Tourist Organization (UNWTO) ons. Net zoals het feit dat diezelfde toeristische sector wereldwijd goed is voor 1 job op 11 en dat hij, ondanks alle terrorisme, blijf groeien. Met naar schatting 3,5 tot 4,5% in 2016.

Tegenover al dat goede nieuws voor lokale en globale economische groei, jobcreatie en dus armoedebestrijding staat echter ook slecht nieuws.

Toerisme is immers een behoorlijk vervuilende en verspillende bezigheid die bovendien niet altijd even respectvol is voor lokale culturele waarden en bewoners. De World Tourism Organization heeft er zelfs een website aan gewijd.

Dit dossier ‘Duurzaam Toerisme’ bezorgt zowel de toeristische ondernemer als de toerist instrumenten, tips, labels en inspiratie voor duurzame keuzes als het om vakantie en reizen gaat.

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Beschikbare downloads
Gepubliceerd op
29 juni 2017
Terug naar boven
Terug naar boven