Digitale vorming - 'Verschil in visie'

illustratie digitale vorming visie op diversiteit

Het Hannah Arendt Instituut lanceerde 'Verschil in visie'. Deze digitale vorming geeft inzicht in de verschillende visies die er zijn op etnisch-culturele diversiteit. 

Een diverse samenleving kent uiteenlopende visies. Maar hoe maken we onze eigen visie verstaanbaar? Welke denkbeelden over diversiteit bestaan er dan allemaal? En hoe gaan we om met al die andere denkbeelden? Het gesprek over diversiteit aangaan, is niet altijd even gemakkelijk.

Negen visies

Om een antwoord te bieden op deze vragen ontwikkelde het Hannah Arendt Instituut zijn eerste digitale vorming. Die analyseert de negen verschillende visies op etnisch-culturele diversiteit die Stijn Oosterlynck en Fatima Laoukili onderscheiden in hun onderzoek voor CSI Flanders.

Ze leggen zelf in korte video’s uit wat die perspectieven inhouden. Je leert deze perspectieven herkennen in concrete voorbeelden. Je reflecteert over de verschillende denkbeelden die jouw ideeën over diversiteit kleuren. En je verwerft een taal om diversiteit makkelijker bespreekbaar te maken. 

Praktisch

De digitale vorming duurt ongeveer 90 minuten. Voorkennis is niet nodig. Je surft gewoon van pagina naar pagina en volgt de instructies die je op het scherm krijgt. 

Deze e-learning is een belangrijke opstap voor professionals en burgers. Wil je verder aan de slag rond diversiteit? Aan het eind van de vorming vind je de contactgegevens van organisaties die je hierin kunnen ondersteunen.

Je kunt de vorming hier starten.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
22 oktober 2021
Terug naar boven
Terug naar boven