een medewerker van Dienstenthuis op weg op de bedrijfsfiets

Dienstenthuis breidt fietsaanbod aan medewerkers uit met pechverhelping

Eén op de drie werknemers van Dienstenthuis - in totaal 320 mensen - gaat dagelijks met de bedrijfsfiets naar het werk. Een hoog aantal, maar het bedrijf wil beter. Een samenwerking met VAB voor pechverhelping en meer elektrische fietsen moeten deze ambitie helpen waarmaken.

Slechts 10% van de werknemers van Dienstenthuis verplaatst zich met de wagen naar het werk. De overige 90% maakt gebruik van de fiets of het openbaar vervoer. Het bedrijf beschikt nu al over 320 bedrijfsfietsen, waarvan 70 elektrisch.

Duurzaam mobiliteitsbeleid van bij de start

Al sinds de start van het bedrijf in 2004 voert Dienstenthuis een duurzaam mobiliteitsbeleid. Enkele jaren geleden kwamen er elektrische fietsen tot grote tevredenheid van de werknemers. De job van thuishulp is immers fysiek zwaar, en dan is het een verademing om ’s avonds met een elektrische fiets naar huis te kunnen gaan.

De samenwerking met VAB maakt het de werknemers nog gemakkelijker. Bij problemen met de fiets onderweg volstaat één telefoontje voor depannage zodat ze hun weg kunnen verderzetten.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
21 maart 2021
Terug naar boven
Terug naar boven