Derde MVO-forum vraagt zich luidop af: Werkt MVO!?

Dinsdag 11 maart vond in Gent de derde editie van het MVO-forum plaats, een initiatief van MVO Vlaanderen. Het thema van deze editie was 'MVO werkt!?'. Zowel het vraagteken als het uitroepteken van deze uitspraak werden als uitgangspunt genomen voor verscheidene presentaties en workshops.

De meest becommentarieerde passage van de avond was ongetwijfeld de keynote speech van auteur en mvo-expert Wayne Visser met als klinkende naam 'CSR is failing! How can we make it succeed?'. Visser merkte op dat heel wat bedrijven blijven steken in 'defensive CSR', terwijl ze juist moeten evolueren naar 'transformative CSR' oftewel CSR 2.0. Verder merkte Visser op dat de markt mvo niet noodzakelijk beloont, omdat sociale en milieukosten nog niet worden meegerekend in prijzen.

Na heel wat interessante inzichten, sloot Visser als volgt af: 'The purpose of a company is never to make money. That would be the same as saying that the purpose of people is to breathe. The purpose of a company is to deliver value to society'.

De namiddag zette zich verder met een hele reeks boeiende praktijkcases - van Schoenen Torfs tot Ijsboerke - en vier workshops. Deze workshops behandelden uiteenlopende thema's als stakeholdermapping en -engagement, duurzaam materialenbeheer, ISO 26000 en duurzaam ketenbeheer. Een speeddate en receptie zorgden bij de bijna 200 aanwezigen voor een welgekomen netwerkmoment.

Presentaties online

Alle presentaties van de sprekers en workshops verschijnen binnenkort op www.mvowerkt.be. Foto's en filmmateriaal zullen online te bezichtigen zijn in de loop van volgende week. Hou dus zeker mvovlaanderen.be en mvowerkt.be in de gaten de komende dagen.

Via de hashtag #mvoforum en de MVO Vlaanderen account kan u nu al op Twitter de ervaringen van de deelnemers nalezen en mee discussiëren.

foto: @hansmathieu (twitter)

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
12 maart 2014
Terug naar boven
Terug naar boven