Ontwerp uittekenen

De winnaars van de Prototyping the Future 2023-award zijn…

13 student-ondernemers krijgen financiële steun om hun duurzame idee uit te werken.

De Prototyping the Future-award bekroont duurzame innovaties van student-ondernemers. De 13 winnaars ontwierpen een product, dienst of technologie met een grote positieve maatschappelijke impact. De prijs komt in de vorm van financiële steun tot 5.000 euro. Met dat bedrag kunnen de innovators aan de slag gaan om een prototype van hun duurzame idee te maken. Zo helpt de Stichting voor Toekomstige Generaties bij een cruciale fase in het parcours van jonge ondernemers.

Bouwen aan een duurzame toekomst

Iedereen kan deelnemen aan deze award, ongeacht het gewest, de studierichting of de sector. Want om onze sociale vraagstukken op te lossen, hebben we projecten nodig die verschillende sectoren en disciplines samenbrengen. Wat de winnaars allemaal gemeen hebben is hun wil om de wereld te verbeteren via innovatie. Daardoor is alvast de volgende generatie sociale innovators verzekerd.

Duurzaam bouwen wint aan populariteit en dat is ook het geval bij student-ondernemers. Maar liefst drie winnaars focussen zich op de verduurzaming van de bouwsector. De start-up EASO produceert isolatiemodules die je voor een gevel kan plaatsen om zo langs buiten te isoleren. Onder de winnaars valt ook Colz’iso, die isolatieblokken fabriceren uit koolzaadstro en TrikThom Harmony is een managementsysteem dat energiestromen optimaliseert in woningen.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
(Secundaire) Thema
(Sociale) innovatie
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
23 maart 2023
Terug naar boven
Terug naar boven