rapportage

De winnaars van de Awards for Best Belgian Sustainability Reports 2020

Het Instituut voor de Bedrijfsrevisoren maakte voor de twintigste keer de winnaars van de awards voor de beste duurzaamheidsverslagen bekend.

Duurzaamheidsverslaggeving is in Europa vooralsnog enkel verplicht voor grote entiteiten (beursgenoteerde bedrijven, banken en verzekeringsmaatschappijen,...). Alsmaar meer kmo's, start-ups en overheidsorganisaties brengen echter ook een verslag uit. Voor de editie 2020 stuurden 51 Belgische organisaties hun duurzaamheidsverslag in, in de hoop met een award aan de haal te gaan.

Het Instituut voor de Bedrijfsrevisoren organiseert de Awards voor Beste Belgische Duurzaamheidsrapporten sinds 1998. Sedert 2016 vindt de uitreiking om de twee jaar plaats.

De awards gaan naar organisaties die, behalve over hun financiële resultaten, ook creatief en transparant communiceren over hun sociale en milieudoelstellingen en voortgang.

Het blijft daarbij al lang niet meer bij één enkele award. Zoals je hieronder zal merken, groeide het aantal categorieën waaraan een award verbonden is. En ook de SDG's komen nu heel prominent in beeld.

En de winnaars zijn...

Dit zijn de winnaars van de Awards for Best Belgian Sustainability Reports:

Het verslag van de jury geeft je meer toelichting bij de gemaakte keuzes samen met de trends op het vlak van duurzaamheidsverslaggeving.

Workshops

In februari en maart volgen in het kader van de awards nog enkele workshops:

    2 februari (12.00 – 13.30): Climate risk - reporting according to various internationally recognized standards/frameworks
    9 februari (12.00 – 13.30): How to integrate the SDGs in (sustainability) reporting?
    2 maart (12.00 – 13.30): Why awareness, training and compliance programs regarding corruption make the difference?

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
3 februari 2021
Terug naar boven
Terug naar boven