Davidsfonds Cultuurreizen compenseert CO2-uitstoot van reizen

improved cookstove

De Leuvense organisatie Davidsfonds Cultuurreizen gaat de CO2-uitstoot van haar groepsreizen compenseren. Dat doet ze door een financiële bijdrage te leveren aan een milieuproject in Oeganda. De organisatie werkt hiervoor samen met CO2logic.

Davidsfonds Cultuurreizen zal duurzame houtovens plaatsen bij gezinnen in het Afrikaanse land. Hiermee willen ze de ontbossing tegengaan.

Door het project 'Saving Trees' zijn sinds begin dit jaar al 1.400 duurzame houtovens geplaatst bij families. De kachels verminderen het hout- en houtskoolverbruik met vijftig procent. De CO2-uitstoot vermindert daardoor met twee ton per jaar. Bijgevolg worden er 20.000 bomen minder gekapt.

De Oegandese gezinnen besparen met dit systeem jaarlijks ongeveer 100 dollar. In het Afrikaanse land is 95 procent van de bevolking afhankelijk van houtverbranding voor bijvoorbeeld het opwarmen van maaltijden. Dit leidt dus tot heel wat ontbossing.

CO2-bijdrage betalen

Davidsfonds Cultuurreizen besliste al in 2015 om de ecologische impact van alle vlieg-, trein-, en busreizen te compenseren. Wie op zo’n cultuurreis meegaat, betaalt een CO2-bijdrage.

De organisatie werkt hiervoor samen met CO2logic, een Brussels bedrijf dat zich specialiseert in de berekening, vermindering en compensatie van CO2-uitstoot.

(Secundaire) Thema
CO2
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
4 april 2017
Terug naar boven
Terug naar boven