laptop hoofdtelefoon zon fair ict

Cybersecurity verbetertrajecten

De cybersecurity verbetertrajecten ondersteunen kmo’s en maatwerkbedrijven in Vlaanderen bij het verbeteren van hun cyberveiligheid. Tijdens zo’n traject helpt één van de negen erkende dienstverleners de beveiliging van een onderneming te verbeteren. Erkende maatwerkbedrijven kunnen vanaf nu ongeacht hun kmo-status een beroep doen op de CS-verbetertrajecten.

Steeds meer ondernemingen worden slachtoffer van een cyberaanval. Via een cybersecurity verbetertraject bij een externe dienstverlener kan je je weerbaarheid tegen zo'n aanval verhogen. De subsidie komt tussen voor 45% van de kostprijs van het traject. Er zijn verschillende versies van de trajecten mogelijk, afhankelijk van de noden van je onderneming.

Begeleiding door externe dienstverlener

De cybersecurity verbetertrajecten ondersteunen kmo’s bij de inkoop van extern advies en begeleiding om de uitdagingen rond cyberveiligheid duurzaam aan te pakken. Er werden negen dienstverleners geselecteerd. Voor elk van hen geldt dat ze zowel over ruime cybersecurity competenties beschikken als uitgebreide ervaring hebben met cybersecurity begeleiding bij Vlaamse bedrijven. De kmo kiest zelf op welke dienstverlener hij een beroep wil doen.

Individueel begeleidingstraject

Een verbeteringstraject neemt de vorm aan van een diepgaand individueel begeleidingstraject op maat dat standaard bestaat uit:

  • een grondige (technische) analyse van de cybersecurity maturiteit van de onderneming
  • de opmaak van een actieplan waarmee het bedrijf een grote stap vooruit kan zetten inzake cyberveiligheid
  • ruimte voor advies/begeleiding bij het oplossen van de vastgestelde prioritaire veiligheidsproblemen.

Dit dienstenaanbod wordt aangeboden onder de vorm van basispakketten en uitbreidingspakketten die verdere verdieping toelaten.

Lightversie

Sinds kort is er ook een laagdrempeligere instapversie beschikbaar. Deze versie is geschikt voor kmo's:

  • die de eerste stappen richting cyberveiligheid willen zetten
  • en/of met een minder complexe IT/OT-omgeving werken

Na de tussenkomst van de subsidie betalen bedrijven naargelang de dienstverlener tussen €6.800 en €8.100 (incl. btw) of zo’n €10.000 minder dan het volledig basispakket.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
10 juni 2022
Terug naar boven
Terug naar boven