startbeeld CSR Professional of the Year

CSR Professional of the Year 2020: erkenning voor duurzame trendsetters

Net als de voorbije vijf jaar, organiseerde Time4Society ook dit jaar weer de verkiezing van de CSR Professional of the Year.

De bekroningen gaan naar mensen die binnen hun bedrijf of organisatie een strategische rol spelen op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De jury telt meer dan 20 leden uit verschillende sectoren. Er werden 6.000 stemmen online uitgebracht.

De CSR Professionals

De Nederlandstalige CSR Professional of the Year Philippe Weiler. Hij is Head of Sustainability bij Lidl Belgium. Dankzij hem is Lidl Belgium op korte tijd uitgegroeid tot een voorbeeld voor andere afdelingen van de Lidl-groep. Hij staat bekend als een trendsetter voor duurzame initiatieven in de retailwereld.

De winnaar aan Franstalige kant is Salvatore Iannello, CEO van La Chocolaterie Galler. Hij en zijn team verkopen chocolade die volledig uit cacao van eerlijke handel wordt gemaakt. De manier waarop het bedrijf duurzaamheid belichaamt, is een bron van inspiratie voor de voedingssector.

De CSR Ambassadors

De Nederlandsetalige CSR Ambassadors zijn Marleen Evenepoel (administrateur-generaal Agentschap voor Natuur en Bos) en Winok Oplinus (CSR Manager België en Nederland bij DPG Media).

De Franstalige Ambassadors dit jaar zijn Isabelle De Bruyne, Sustainability Manager bij CFE Contracting, en Charlotte De Vroey, Sustainability Manager bij Delhaize.

De CSR Pioneers

Ten slotte zijn er ook twee CSR Pioneers of the Year 2020 verkozen. Dit zijn starters op het vlak van CSR die het voorbije jaar een toonaangevend project of best practice hebben voorgesteld.

Aan Nederlandstalige kant heeft Sofie Foets, oprichter en bestuurslid bij TADA, de titel in de wacht gesleept. De Franstalige winnaar is Julie Foulon, oprichter en voorzitter van Girleek.

Wie de uitreikingsavond wil bekijken, kan dat doen op YouTube.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
5 maart 2021
Terug naar boven
Terug naar boven