Coachingtraject duurzame tewerkstelling mensen in armoede

Het Netwerk tegen Armoede biedt bedrijven coachingtrajecten op maat met als doel de tewerkstelling van werknemers met een armoedeproblematiek duurzaam te maken.

Word je geconfronteerd met ziekteverzuim en verloop van werknemers die onvoldoende presteren omwille van privéproblemen? Heb je als werkgever veel werknemers waarbij er loonbeslag is? Of krijg je vragen naar voorschotten? Dit zijn mogelijke signalen van een armoedeproblematiek.

Het Netwerk tegen Armoede biedt bedrijven coachingtrajecten op maat met als doelstelling om de tewerkstelling van deze kwetsbare werknemers te verduurzamen.

Waarom dit traject?

Voor de werkgever genereert een duurzame tewerkstelling van mensen in armoede positieve effecten zoals:

  • een daling van het absenteïsme
  • meer motivatie en betere prestaties
  • een daling van de aanwervings- en opleidingskosten.

Duurzame tewerkstelling van mensen in armoede kadert bovendien binnen inclusief ondernemen en binnen het diversiteits-, anti-discriminatie- en MVO-beleid van een onderneming.

Hoe werkt het traject?

Een tandem van een coach en een ervaringsdeskundige begeleiden je doorheen het traject. De aanpak is gebaseerd op de ervaringen van mensen in armoede, wetenschappelijk onderzoek en best practices van andere bedrijven. Het aanbod richt zich tot de HR-verantwoordelijken, psychosociale diensten, vertrouwenspersonen, ploegbazen, leidinggevenden en bedrijfsleiders.

Het coachingtraject bestaat uit vijf fasen:

  • intake
  • een tweedaagse workshop waarbij dag 1 stilstaat bij de complexiteit van armoede, het herkennen ervan, en de communicatie. Dag 2 zoomt in op een aantal concrete thema's die van belang zijn voor je bedrijf: aanwezigheidsbeleid, samenwerken in team, hoe omgaan met loonbeslag en voorschotten en hoe doorverwijzen
  • hierna volgen een aantal coachingsessies voor de implementatie van de methodieken en tools
  • fase 5 betreft de evaluatie: het traject voorziet een begin-, een tussentijdse- en een eindevaluatie.

Interesse? Contacteer dan Christine Castille.