Carola Wijdoogen Nederlands MVO Manager van het jaar

Voor de derde keer op rij mocht een vrouw de award ‘MVO Manager van het jaar’ in ontvangst nemen. Carola Wijdoogen, directeur Duurzaam ondernemen/CSR Nederlandse Spoorwegen, werd verkozen boven Inka Pieter (KLM) en Koen Eising (Alliander).

De abonnees op de nieuwsbrief van het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen brachten hun voorkeursstem uit op één van deze drie genomineerden. Deze stemming woog voor 60 procent mee in het eindoordeel.

Tijdens het Nationaal Sustainability Congres stemden de deelnemers via sms op hun favoriete kandidaat. Deze stemming woog voor 40 procent mee.

Grootste aanbesteding groene stroom in geschiedenis

Carola Wijdoogen schreef sinds haar benoeming bij de NS in 2010 al heel wat verwezenlijkingen achter haar naam.

In 2014 rondde zij onder meer de grootste aanbesteding van groene stroom in de Nederlandse geschiedenis af. Het aantal windparken in Nederland zal hierdoor verdubbelen. Ze staat ook aan de wieg van de eerste milieuwinst- en verliesrekening die de NS publiceerde.

De ambitie van Carola Wijdoogen? Een systeemverandering in Nederland en Europa teweegbrengen die tot een hoger aandeel duurzame energie leidt. Daarom gaat de NS samen met andere energie-intensieve bedrijven de verworven kennis en ervaring uit circulaire inkooptrajecten delen.

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
12 november 2014
Terug naar boven
Terug naar boven