Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil investeren in kringloopeconomie

Tegen het einde van het jaar wil het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een investeringsplan rond de kringloopeconomie lanceren. Het hoopt 11,6 miljoen euro op te halen, wat goed zou zijn om meer dan 5.000 jobs te creëren.
 

Eind mei stelden de Brusselse ministers voor Leefmilieu Céline Fremault (CDH) en Werkgelegenheid Didier Gosuin (FDF) een nota voor. Hierin schuiven ze tien prioriteiten naar voren om van een lineaire economie te evolueren naar een kringloopeconomie.

De nota vormt de basis van een gewestelijk programma dat vanaf 2016 in werking moet treden. De huidige regering wil verder bouwen op een eerdere investering (23 miljoen euro) in 200 projecten. Die ging naar vier sleutelsectoren:

  • duurzame bouw (goed voor 60 procent van de middelen)
  • water
  • natuurlijke hulpbronnen
  • duurzame voeding

De nieuwe investeringen zullen gebruikt worden voor activiteiten die werkgelegenheid creëren. De klemtoon ligt daarbij op kleine en middelgrote lokale ondernemingen, de werkwinkels en de duurzame wijkcontracten.

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
1 juli 2015
Terug naar boven
Terug naar boven