betoncentrale

Bouwen aan duurzaamheid: het CSC-keurmerk voor beton

Het CSC-keurmerk voor duurzaam, sociaal verantwoord en hoogwaardig beton zit in de lift, omdat steeds meer opdrachtgevers op zoek gaan naar duurzaam gecertificeerde bouwproducten. Binnenkort zullen enkele betoncentrales, fabrikanten van prefab producten en grondstofleveranciers in België beschikken over het CSC-keurmerk.

Dat betekent dat ze voldoen aan strenge eisen op het vlak van de verantwoorde herkomst van materialen en grondstoffen, productkwaliteit, beperking van milieu-impact, gebruik van secundaire grondstoffen, integriteit, mensenrechten, veiligheid en arbeidsomstandigheden..

Om het label te verkrijgen, moet de producent kunnen bewijzen dat alle schakels in de keten van het product een bijdrage leveren. De controle wordt uitgevoerd door een onafhankelijke certificatie-instelling die een van de vier niveaus van het certificaat toekent: brons, zilver, goud of platina.

De Concrete Sustainibility Council (CSC), die instaat voor het keurmerk, is een onafhankelijke wereldwijde organisatie. CSC werd opgericht door de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) en de granulaten-, cement- en betonindustrie.

In België is FEDBETON de centrale organisatie voor het stimuleren, adviseren en faciliteren van CSC-certificatie. CSC streeft ernaar de betonsector sneller duurzaam en verantwoord te maken. Op die manier neemt de sector verantwoordelijkheid voor meer transparantie en levert hij een structurele bijdrage aan het waarmaken van duurzaamheidsdoelstellingen.

CSC is de standaard voor verantwoord bouwen in de betonsector en maakt op die manier een groot verschil. Het verwezenlijken van duurzame bouwwerken met beton is alleen mogelijk als de hele keten een actieve bijdrage levert. Zo bouwt CSC mee aan het duurzaamheidsproces.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
18 juli 2019
Terug naar boven
Terug naar boven