een goed gesprek

Boek - Verandergedrag

Hoe kun je als veranderaar (of als manager) effectief gedragsverandering stimuleren?
Een interessante vraag nu er een aantal fikse transities voor de deur staan die een gedragsverandering vragen van zowel bedrijven als individuen. Dit boek beantwoordt ze aan de hand van dialogen, praktische voorbeelden en handvatten.

Psychologische inzichten voor verandergedrag uit de praktijk

In 'Verandergedrag' neemt organisatiepsycholoog Thijs Leenman je mee langs de belangrijkste conclusies uit vijftig jaar organisatiepsychologie, klinische psychologie en psychotherapie. Deze inzichten, die verrassend genoeg de werkvloer nog maar amper bereikt hebben, komen samen in dit boek.

Met dialogen en praktische voorbeelden leer je hoe verandergedrag in interacties het verschil maakt. Bovendien krijg je precies die handvatten die je nodig hebt om in jouw eigen ‘veranderrealiteit’ concrete stappen te zetten.

Drie veranderinzichten

Er zijn al veel boeken geschreven over gedragsverandering. Ze benadrukken vaak het belang van ‘verbinding’ of van 'het voeren van een goed gesprek’. Maar hoe doe je dat concreet? En wat werkt er dan?

Gebruik makend van wetenschappelijke inzichten, bouwt dit boek gaandeweg een definitie van verandergedrag op. Daarbij staan drie ‘veranderinzichten’ centraal:

  • Bouw interactief aan sterke werkrelaties
  • Breng verbinding tot stand tijdens gesprekken
  • Stimuleer ‘verandertaal’ in interacties

Elk veranderinzicht krijgt een benadering in vier stappen:

  • valideren: wat denkt de psychologie hierover?
  • verkennen: hoe werkt dit inzicht concreet?
  • veranderen: hoe kan je effectief gedragsverandering stimuleren?
  • vastgrijpen: welke handvatten kan je inzetten?

“Thijs (nvdr: Thijs Leenman, de auteur) weet psychologische inzichten op toegankelijke wijze haarfijn naar de praktijk te vertalen”, luidt een commentaar op de achterflap. En hoewel bij die ‘vertaling’ af en toe wat stug taalgebruik komt kijken, kunnen we dit enkel maar beamen.

Boom Uitgevers was zo vriendelijk ons een aantal exemplaren te bezorgen met 15% korting. De aankoopprijs van € 25 wordt dan € 21,25 excl. BTW + €3,48 portkosten. Bestellen doe je hier. Wij zorgen voor de rest zo lang de voorraad strekt.

 

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
25 februari 2022
Terug naar boven
Terug naar boven