Blauwe uniformen, groene wagens: politiezone Tielt investeert in elektrische auto

Stekker aansluiten op groene wagen

Bij de politiezone Regio Tielt is duurzaamheid duidelijk meer dan een hol begrip. De politiezone zet al langer in op duurzaamheid, maar beschikt vanaf nu ook over een elektrische auto. Die zal worden ingezet voor de wijkdienst.

De auto heeft een autonomie van ongeveer 300 kilometer. Daardoor is het voertuig perfect geschikt voor de wijkdienst. Wijkagenten moeten regelmatig de baan op, maar telkens voor korte afstanden. De auto wordt ’s nachts opgeladen, waardoor hij elke dag volop benut kan worden. Op die manier kunnen de wijkagenten op een milieubewustere manier hun job uitvoeren.

De auto kost zo’n € 30 000, maar de politiezone heeft al vaker geïnvesteerd in duurzaamheid. Toen hun wijkpost verbouwd werd, heeft de dienst tegelijkertijd zonnepanelen laten plaatsen. Ook het centraal politiegebouw zal binnenkort zonnepanelen krijgen.

Dit is de eerste elektrische auto, maar er komen ook twee elektrische fietsen bij voor de wijken Pittem en Wingene. De kans is groot dat de politiezone in de toekomst nog meer elektrische voertuigen zal inschakelen.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
(Secundaire) Thema
EnergieMobiliteit
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
27 maart 2019
Terug naar boven
Terug naar boven