Biolectric mikt op 250 pocketvergisters per jaar in EU

pocketvergister Bioelectric

De industriële investeerder Ackermans & van Haaren (AvH) heeft een belang van 60 procent genomen in Biolectric, een Belgische producent en verkoper van compacte biogasinstallaties voor rundveebedrijven en waterzuiveringsstations.

Deze pocketvergisters zetten methaangas uit mest om in elektriciteit en warmte. Bijkomend voordeel is dat het broeikasgas methaan wordt opgevangen en niet vrijkomt in de atmosfeer. De klanten van Biolectric zijn voor het grootste deel landbouwers.

Biolectric is een Belgisch bedrijf dat werd opgericht in 2011 door huidig CEO Philippe Jans. De belangrijkste markt voor het bedrijf is Europa. Dit jaar mikt Biolectric op een omzet van tien miljoen euro. De laatste jaren schommelde de productie van het bedrijf uit Temse rond de 50 units per jaar.

Met de steun van Ackermans & van Haaren zal de productie worden opgedreven naar 250 units per jaar tegen 2023-2024. Die groei moet vooral komen van de bestaande en andere markten in Europa.

Voor Ackermans & van Haaren - vooral bekend van zijn participaties in onder meer baggeraar Deme of bouwreus CFE - gaat het om een eerder kleine investering, maar wel relevant, gezien de grote uitdagingen op het vlak van klimaat en milieu.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
25 maart 2019
Terug naar boven
Terug naar boven