Bike2Go-project mobiliteitsoplossing personeel AMS

Bike2Go

B2Bike, een Antwerpse fietsonderneming voor bedrijven, lanceerde de laagdrempelige mobiliteitsoplossing Bike2Go. Dit is een compacte kit van twee elektrische deelfietsen met GPS.

Antwerp Management School (AMS) stapt in het project. Daardoor kunnen hun medewerkers gebruikmaken van de fietsen voor dienstverplaatsingen binnen een straal van 15 km.

Bike2Go is een geïntegreerde kit van twee hoogwaardige elektrische deelfietsen en een verticale fietsenstalling met liftsysteem en ingebouwde laders. De fietsen zijn unisize en unisex. Hierdoor kunnen alle bedrijfsmedewerkers de fietsen gebruiken.

“Ook voor de werkgever is Bike2Go laagdrempelig”, zegt B2Bike-vennoot Johan De Mulder. “Er wordt enkel betaald per gereden afstand. Er is dus geen investering of vaste kost. Bike2Go is een mobiele kit en vraagt slechts 1 m² ruimte. Tegen oktober dit jaar willen we 30 Bike2Go-kits in omloop hebben bij grote Antwerpse bedrijven en instellingen.”

AMS zet nu ook in op e-fietsen

De lancering van Bike2Go vond plaats bij AMS, gelegen nabij de wegenwerken voor de Noorderlijn in het hart van de stad. Ze geraakten helemaal overtuigd van het project.

Managing director Geert Vyncke van Antwerp Management School: “Met de fiets ben je waar ook in Antwerpen zo veel sneller ter plaatse. We hebben de voorbije jaren daarom al enkele gele stadfietsen ter beschikking gesteld van ons personeel. Zeker nu met de heraanleg van de Leien en de Paardenmarkt, moeten we de mobiliteit in Antwerpen en rond AMS herbekijken. Inzetten op fietsen en dus nu ook e-fietsen, is dan een voor de hand liggende keuze. Bovendien houd ik zelf veel van fietsen. Het doet deugd voor zowel mijn fysieke als mentale fitheid. Ik kan het iedereen alleen maar aanraden.”

Slimme mobiliteitsoplossing voor personeel

Bike2Go is de tweede slimme mobiliteitsoplossing die gerealiseerd wordt in het kader van de Marktplaats voor mobiliteit van Slim naar Antwerpen. In totaal slecteerde een professionele jury tien projectvoorstellen. Het zijn allemaal projecten die bijdragen aan vlot, efficiënt en betrouwbaar personen- en vrachtverkeer.

(Secundaire) Thema
Mobiliteit
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
10 mei 2017
Terug naar boven
Terug naar boven