Belvas ontvangt Grote Prijs voor Toekomstige Generaties 2013

Chocoladeproducent Belvas heeft de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties in de wacht gesleept. De Grote Prijs voor Toekomstige Generaties heeft als doel Belgische initiatieven die de principes van de duurzame ontwikkeling integreren in hun dagelijkse werking, bekender te maken.

Cinemacomplex Les Grignoux uit de provincie Luik ontving de Publieksprijs en hotel ‘t Roodhof kreeg een speciale vermelding toegekend. Elke dag opnieuw zijn deze ondernemingen bezig met de combinatie van ecologie, economie, sociale aspecten en participatief beheer.

Belvas

8 jaar geleden werd Belvas een van de weinige fairtradechocolatiers in Europa. De kwalitatief hoogstaande chocolade heeft ondertussen zelfs het Max Havelaar-label gekregen, waardoor consumenten zeker weten dat de boeren uit het Zuiden eerlijke prijzen krijgen voor hun grondstoffen. Bovendien zijn de producten van Belvas ook bio. Om de ecologische voetafdruk van het productieproces te verminderen, worden kosten noch moeite gespaard.

“Onze omzet stijgt, de groei is er dus. Maar we hechten er enorm veel belang aan dat die groei voortkomt uit eerlijke handel, waarbij alle boeren een correcte prijs krijgen voor hun producten", aldus Thierry Noesen, directeur van Belvas.

11 finalisten

De Prijsuitreiking van de Grote Prijs vond plaats op 11 juni in de KVS te Brussel. Naast alle finalisten waren er ook maar liefst 200 genodigden aanwezig. Voor een overzicht van de 11 finalisten kan u hier terecht.

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
12 juni 2013
Terug naar boven
Terug naar boven