Arteveldehogeschool start met postgraduaat 'Ondernemen met impact'

beeld postgraduaat ondernemen met impact

Ben jij iemand die erover denkt (op termijn) een eigen zaak te starten mét een positieve impact voor je omgeving? Of wil je je bestaande onderneming een nieuw elan geven met vernieuw(en)de inzichten?

Via het nieuwe postgraduaat 'Ondernemen met impact' van de Arteveldehogeschool krijg je de kans die toekomst mee vorm te geven, méé te ‘maken’.

De uitdagingen in de maatschappij van vandaag zijn niet gering: globalisering, vergrijzing, digitalisering,... dagen ons elke dag uit, waardoor we als mens wendbaar moeten omgaan met verandering. Dat is voor (toekomstige) ondernemers of ondernemende professionals niet anders.

Ondernemende twintigers en dertigers van vandaag zijn op zoek naar een ‘andere’ manier van ondernemen, met aandacht voor de buurt, voor de gemeente of stad, voor de maatschappij in zijn geheel.

Ondernemen mét impact dus. Het huidige economische model van groei en ‘altijd meer’ lijkt meer en meer aan een plafond te komen, waardoor bedrijven en ondernemers op zoek zijn naar een ander elan, een ander businessconcept.

Opleidingsprogramma en aanpak

Het opleidingstraject bestaat uit zes modules van telkens vijf studiepunten. Doorheen de verschillende modules krijg je de nodige instrumenten aangereikt om je businessidee verder te verfijnen, en pas je de pas verworven expertise onmiddellijk toe op jouw businessidee.

Gastsprekers en gastcolleges overgieten de inhoud met boeiende inspiratiesessies, good practices en verhalen over hoe jouw businessidee impact kan genereren in jouw buurt, sector en in de maatschappij.

Het postgraduaat kiest dus heel bewust voor een minimum aan theoretische lessen, en gaat resoluut voor de ontwikkeling van skills en concrete toepassingen (zgn. ‘skills development’).

De docenten van deze modules zijn jouw inhoudelijke coach en doorspekken hun module met eigen ervaring, en het aanbrengen van experten uit het werkveld (zgn. ‘field expertise en coaching’).

Doorheen dit postgraduaat word je daarnaast vanaf dag 1 begeleid door een projectcoach, die jouw eerste aanspreekpunt is voor de verdere ontwikkeling van jouw businessidee en businessplan (zgn. ‘process and project coaching’).

Je beëindigt deze opleiding met het opleveren en presenteren van je eigen businessplan, in bijzijn van een jury docenten en experten. Je stapt dus naar buiten met een gevulde rugzak!

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
24 november 2020
Terug naar boven
Terug naar boven